Peter Peters

Sinds 1977 ben ik als fysiotherapeut werkzaam in het centrum van ‘s-Hertogenbosch.

In 1992 studeerde ik af aan het Instituut voor Haptonomie (ITH). Vanaf die tijd werk ik ook als zelfstandig gevestigd haptotherapeut

Naast deze activiteiten studeerde ik in de jaren 80 filosofie aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen. Als filosoof  ben ik gecertificeerd gespreksleider in de Socratische methode. Deze gespreksmethode gebruik ik ook in mijn werk als haptotherapeut.

Als fysiotherapeut ben ik altijd geboeid geweest door het verhaal van de mens achter zijn klacht. Ik merkte dat het hebben van lichamelijke of geestelijke klachten nooit op zichzelf bestaan. Klachten hebben op de een of andere manier altijd te maken met wie deze mens is, hoe hij in het leven staat en met andere mensen of  nieuwe situaties omgaat. Haptotherapie stelt mij in staat dit verhaal te lezen en te begrijpen. Maar waar het echt om gaat, is dat iemand zelf zijn/haar verhaal  begrijpt, niet doordat een ander het vertelt, maar omdat dat in het haptotherapeutisch proces zelf wordt gevoeld en beleefd. Van hieruit leert iemand hoe zijn/haar leven opnieuw vorm gegeven kan worden, hoe kan worden veranderd, zodanig dat klachten of andere problemen niet meer aanwezig zijn..

Als haptotherapeut bij te mogen dragen aan de positieve ontwikkeling van een ander, vind ik niet alleen boeiend, maar geeft mij ook veel voldoening.

Gegevens

Peter Peters/GZ-haptotherapeut

VVH / lidnr. 91

AGB 90026111

K.v.K nr. 17260550

BTW nr. 88463485B01